Mange har problemer med hovedpine og spændinger i nakken, skuldre og endda ryggen efter en lang dag på arbejde foran en skærm.

Alle dine ergonomiske kontormøbler hjælper ikke, så måske ligger problemet ikke i stolen eller borde. Skærmen fremprovokerer i sig selv ikke spændinger, men hvis dine øjne svært ved at stille helt skarpt på skærmens indhold, og de går ud over din krop.

Hvad er en skærmbrille?

Skærmbriller er i alt sin enkelthed en brille til skærmbrug. Brillen skal hjælpe dig med at stille skarpt på ind skærmen, når dine øjne ikke længere helt kan følge med. Det kommer naturligt for mange mennesker i løbet af 40 årsalderen, hvor synet automatisk og gradvist bliver dårligere med årene.

En skærmbrille er lidt anderledes end en læsebrille, og den er derfor ikke altid nok for dig. Læsebrillen er nemlig ikke indstillet til afstanden til din skærm. Det kan derfor være en god idé, at man får taget en synstest, så man ikke anstrenger sig unødvendigt.

Afhjælper spændinger

Nogle af de mest tydelige tegn på, at man har brug for skærmbriller er, at man har problemer med hovedpine og har spændinger i nakken og skuldrene. Disse problemer kan du heldigvis hurtigt komme af med, hvis du får en skærmbrille.

Din øjne forsøger at kompensere for, at du ikke kan se skarpt længere ved at knibe med øjnene eller justere på din placering af hovedet.

Du får derfor hurtigere ondt i kroppen og i hovedet.

Det vil ikke kun hjælpe dit fysiske velvære på arbejdet, men det vil forhåbentlig også give dig mere overskud i hverdagen, da du ikke længere kommer hjem fra arbejde med hovedpine.

En brille med mest mulig frihed

Det særligt gode ved en skærmbrille er, at den kommer med en masse frihed. Du behøver nemlig kun at bruge den, når du sidder foran skærmen. Det afholder ofte folk fra at få briller er, at de er bange for at blive begrænset af den.

Denne brille kan du lade blive på arbejde eller i tasken og kun finde den frem, når du skal bruge den. Du skal derfor ikke bekymre dig om at have brillerne på, når du skal løbe en tur, eller når du cykler på arbejde i regnvejr.

Brillen er nemlig kun til for at aflaste dine øjne, når du sidder foran skærmen, og den er derfor heller ikke i vejen resten af tiden.