Arbejdsmarkedet kan være et barskt sted, hvor man som kandidat uundgåeligt vil blive tilvalgt og vraget hver dag. Derfor er det også ufatteligt vigtigt for dig, at du på en eller anden måde skiller dig ud fra mængden. Den oplagte mulighed for netop at skille sig ud er ved at have en ansøgning der slår benene væk under arbejdsgiveren.

En ansøgning er det første din potentielt kommende arbejdsgiver læser og ser om dig, og derfor er det vigtigt, at den sidder lige i skabet. Du kan med fordel vælge at bruge en ansøgning skabelon. Ved hjælp af en skabelon er du helt sikker på, at du får lavet en ansøgning, der bare spiller på alle punkter.

Glem ikke kreativiteten

At bruge en skabelon er ikke ens betydning med, at du ikke har mulighed for at vise kreativitet i din fremstilling af dig selv. Tværtimod. For selvom opsætningen ofte er prædefineret, kan man let fremtvinge et personligt præg – samtidig med at opsætningen er professionel og velkendt.

En skabelon behøves heller ikke at blive fulgt til punkt og prikke. Den giver dig bare en god basisviden omkring opsættelse af en ansøgning, som arbejdsgiverne også kender.

Du har stadig mulighed for at bruge finurlige billeder samt formulere dig finurligt.

Det vigtigste, når det kommer til en ansøgning, er nemlig, at du ikke kun har alle de basale ting med, som der bare hører en standard ansøgning til. Du bør blotte dig selv og lade arbejdsgiveren vide, hvad du er for en person – og hvordan du bidrager til dynamikken og diversiteten på arbejdspladsen.

Er man kreativ nok, er det nemlig den slags fremstilling, der viser, at du skiller dig ud fra mængden – og så er dine chancer for at blive kaldt ind til samtale også væsentlig højere.

Derfor er det bedste råd også, at man tager chancen og fokuserer mere på personen og mindre på CV’et.